Hol volt Szabó Tímea?

2016.07.20. 11:55

A Liget-projekt kapcsán ellenzéki képviselők kezdeményeztek rendkívüli parlamenti vitanapot.

Határozatképtelenség miatt bezárták az Országgyűlés rendkívüli ülését, így nem került napirendre a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslat. 

A képviselők 36 igen és hét nem szavazattal támogatták a napirend elfogadását, de a 199 képviselő több mint fele hiányzott, így az Országgyűlés nem volt határozatképes. Támogatta a napirendet az MSZP 17, a Jobbik 12, az LMP 2 képviselője és öt független képviselő. A napirend elfogadása ellen szavaztak a jelenlévő kormánypárti politikusok: a parlamenti jegyző, az államtitkárok, a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. 

Az elnöklő Latorcai János bejelentette: elfogadott napirend hiányában annak egyetlen pontja sem tárgyalható. Hozzátette: a parlament következő ülése szeptemberben lesz, majd az ülést bezárta.

A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselő kezdeményezte, aki nem vett részt a szavazáson.

A kezdeményezéshez csatlakoztak MSZP-s, jobbikos, LMP-s és független képviselők is. Szabó Tímea napirendként a 2013-ban elfogadott Liget-törvény visszavonását javasolta.

Következzen két fotó.

 Lukács László György jobbikos képviselő a vitanapot kezdeményező Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke üres helyét fényképezi az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2016. július 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

A vitanapot kezdeményező Szabó Tímea független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke sajtótájékoztatója előtt, az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése után. MTI Fotó: Kovács Tamás

A politikus egyébként azt mondta, fontos telefonhívás miatt nem volt a helyén a szavazás perceiben.

.