Nézzen be a Lentiben átadott négycsillagos szálloda és gyógyfürdőbe

2016.11.21. 09:13

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) elmondta: mérföldkő a szállodaavatás a város életében, de szeretnének továbblépni.

Horváth László polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Lenti egykor katonavárosként vagy kereskedővárosként volt ismert, de a gyógyfürdő folyamatos fejlesztésének köszönhetően ma már a térség jelentős vonzerejű wellness- és egészségturisztikai célpontja. A szálloda megnyitása révén "egy lépcsőfokkal feljebb" léphet a város a turizmus szereplői között, s további vendégéjszakákkal növeli a település gazdasági lehetőségeit is - mondta.

Kutfej Attila, a szállodát és a vele összeköttetésben álló fürdőt működtető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta: az új beruházás nettó 3,1 milliárd forintba került - ehhez több mint egymilliárdos uniós forrást nyertek -, amelyből 600 milliót fordítottak az élményfürdő fejlesztésére, a fennmaradó összeg a szálloda építési költségeit fedezte. A hotel 70 dolgozót alkalmaz, s a júliusi megnyitása óta 45 százalékos kihasználtsággal működik, vendégeinek 30 százaléka külföldi, főként osztrák, cseh és szlovén turista.

Az önkormányzati beruházásból épült, 4 csillagos Thermal Hotel Balance-ban 94 szoba várja a vendégeket.

Fotó: Varga György (MTI)

.