Hirdetés

Videókon az egerszalóki gyermekrablás gyanúsítottjai

2016.11.23. 07:58

Rács mögé kerültek.

Hirdetés

A rendőrség honlapján szerda reggel megjelent híradás szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított egy budapesti férfi ellen, aki az eddigi adatok alapján 2016. november elején megjelent korábbi partnerének egerszalóki otthonánál, majd onnan a beleegyezése nélkül elvitte magával közös gyermeküket.

A gyanú szerint a férfi közölte az édesanyával, hogy amennyiben hajlandó külföldön prostituáltként dolgozni, kizárólag abban az esetben adja vissza a kislányát.

A 2 és fél éves gyermek édesanyja ezt követően - 2016. november 16-án - értesítette a rendőrséget.

A Heves megyei nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egység munkatársainak közreműködésével a bejelentés másnapján Budapesten elfogták Sz. Zsoltot és élettársát Cs. Krisztinát.

A 39 éves férfit és a 42 éves nőt előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol ellenük - őrizetbe vételük mellett - emberrablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A gyermeket és édesanyját a rendőrök épségben hazaszállították.

 A rendőrség kezdeményezésére az Egri Járásbíróság nyomozási bírája november 19-én mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

.