Hirdetés

Lehet, idén nem nyit ki a győri strand

2010.04.21. 16:08

Nem biztos, hogy kinyithat idén nyáron a győri strand, mert kétséges, hogy jelenlegi állapotában kap-e működési engedélyt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól (ÁNTSZ) - mondta szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Németh Zoltán alpolgármester.

Hirdetés

Még 2008 végén indította el a város másfél-kétmilliárd forintos felújítási és fejlesztési programjának engedélyeztetési eljárását, amit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal helyi kirendeltsége akadályozott meg; a városvezető szerint sokszor olyan munkákat tiltott meg nekik a hivatal, amikhez nem is kellett volna a jóváhagyása.

A jelen állapotban a működtetés, valamint a munkadíjak várható emelkedése több százmilliós pluszköltséget jelent a tulajdonos önkormányzatnak, de az uszoda állapotának romlása miatt esetleg olyan részekre is pénzt kellene költeni, amiket később amúgyis bontanának, átalakítanának - jegyezte meg.

Emlékeztetett arra: a tervek szerint kőépületet építettek volna a három évtizeddel ezelőtt ideiglenes jelleggel felépített "sátras uszoda" helyére, ugyanakkor a szabadtéri versenymedencét a nyári időszakon kívül mobil kupolával borítanák. Kialakítanának egy olyan medencét is, amelyben felnőttek és gyerekek, családok együtt fürödhetnek.