Létszámbővítés a vépi SAB-nál

2010.03.04. 18:46

Közel másfél milliárd forint értékű iparfejlesztés valósul meg Vas és Zala megyében a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyújtott 450 millió forintos pályázati támogatással.

Közel másfél milliárd forint értékű iparfejlesztés valósul meg Vas és Zala megyében a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyújtott 450 millió forintos pályázati támogatással - közölte Ipkovich György, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke, Szombathely szocialista polgármestere szombathelyi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az ipartelepítés elnevezésű pályázaton 274 millió 870 ezer forintos támogatást nyert el a vépi SAB Gép- és Berendezésgyártó Kft., amely a transzformátor-gyártás telephelyi feltételeinek javítására, üzemcsarnokának bővítésére fordíthatja a támogatást. Ezzel 36 új munkahelyet hoznak létre, sőt a létszámot 2011-ben további 20-szal növelik.

A másik sikeres pályázat nyertese a nagykanizsai DKG-EAST Zrt., amely a 174 millió 700 ezer forintos támogatást szerkezetszerelő csarnokának megépítéséhez használja fel, és dolgozóinak létszámát 20-szal bővíti.

.