Hirdetés

Az LMP soron kívül javítana az iskolák és óvodák környékén a közlekedés biztonságát

2014.09.01. 22:07

Az LMP Szombathelyi Csoportja hétfőn az alábbi fotót és sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek.

Az LMP soron kívül javítana az iskolák és óvodák környékén a közlekedés biztonságát

Soron kívül javítanák az iskolák és óvodák környékén a közlekedés biztonságát!

Az LMP Szombathelyi Csoportja az iskolák és óvodák környékén uralkodó balesetveszélyes közlekedési állapot felszámolását kéri az önkormányzattól!

Szeptember 1-én 1,3 millió diák kezdte meg tanulmányait hazánkban. Városunkban is megkezdődött az iskolaév. Szombathely Kámon városrészén is a megszokottnál is nagyságrendekkel nagyobb volt a forgalom, mint egy átlagos napon. A Gothard Jenő Általános Iskola környékének utcái 7-8 óra közötti időszakban percek alatt szinte járhatatlanok lettek. Munkába, iskolába, óvodába igyekvők sokasága a szűk utcákban, türelmesen és néhány esetben türelmetlenül viselte a helyzetet. Polgárőri segédlettel, a gyalogos és gépjárműforgalom irányításával sikerült mederbe tartani a kaotikus közlekedési állapotot. Megállapítható, hogy ez így a továbbiakban nem tartható fenn.

A fenti tényekre való tekintettel György István Péter (Szombathely Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság tagja) és György Gábor István, mint polgárőrök kezdeményezik Szombathely közigazgatási területén az iskolák, óvodák környékének közlekedésbiztonság szempontjából történő azonnali felülvizsgálatát és a szükség intézkedések soron kívüli megtételét. A balesetveszélyes helyzetre a szeptemberi bizottsági üléseken fogják felhívni az LMP delegáltjai a figyelmet.

Szombathely, 2014. 09. 01. 

LMP Szombathelyi Csoportja