Lővér Kalandpark nyílt Sopronban

2010.06.05. 20:53

Megnyílt Győr-Moson-Sopron megye első kalandparkja a Soproni-hegységben, a Károly-kilátó alatt jó háromnegyed kilométerrel.

Sopron, Lővér Kalandpark

A turisták által amúgy is látogatott park mászó- és drótkötél-pályáival kínál szórakozási lehetőséget, és a környezetvédelem témakörét járja körbe.

"A mi kalandparkunk különlegessége, hogy amennyire lehet, nem bolygatjuk a természetet" – mondta el Horváthné Orosz Márta, a négy tulajdonos és ügyvezető egyike az MTI-nek. Hozzátette: szóba sem került, hogy - más intézményekhez hasonlóan - quadpályát rendezzenek be, amely zavarja az élővilágot, károsítja a környezetet. A fákra szerelt mászópályákat is úgy alakították ki, hogy ne kelljen fúrni, szegelni, hanem egy kalodaszerű, a fa növekedésével tágítható szerkezetet szereltek törzsekre - mondta.

Sopron, Lővér Kalandpark
 

Közlése szerint a tavaly alakult Lővér Kalandpark Kft. alapítói több ilyen parkot építettek már, de ez az első, amelyiket saját maguk működtetnek.
Az ügyvezető hozzátette: egy ilyen park felépítése 40-50 millió forintba kerül, de sikerült csökkenteniük a költségeket azzal, hogy amit lehetett, saját erőből oldottak meg. Arról, hogy mikorra térülhet meg befektetésük, egyelőre nem tudott biztosat mondani Horváthné Orosz Márta. Napi 60 látogató már évi pár tízmilliós bevételt hozna - tette hozzá.
 

Lővér Kalandpark

.