Schaeffler sportdélelőtt az egyetemi központban

2015.04.12. 10:18

A szombathelyi LuK és a debreceni FAG csapatai mérkőztek meg egymással.Immár komoly hagyománya van, hogy a Schaeffler csoport magyarországi cégei közös sportnapot tartanak.

Az első ilyen 2012 októberében volt Szombathelyen, amikor is az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. labdarúgói vendégül látták a debreceni FAG Magyarország Ipari Kft. csapatát.

Az esemény olyan sikerült, hogy még akkor eldöntötték: lesz folytatás.

A következő, immár kibővített találkozó 2013-ban volt Debrecenben. Ekkor már a budapesti értékesítési iroda kollégái is csatlakoztak, sőt a hölgyek is megmérették magukat röplabdában.

A sorozat ezen a hétvégén folytatódott Szombathelyen. A FAG ezúttal a labdarúgók mellett egy női kosárcsapattal érkezett.

Schaeffler sportdélelőtt az egyetemi központban

A debreceni kollégák pénteken egy gyárlátogatáson vettek részt az LuK-ban, amit egy közös esti vacsora követett.

A hölgyek és urak szombaton délelőtt a Savaria Egyetemi Központ (SEK) sportcsarnokában mérték össze tudásukat.

Schaeffler sportdélelőtt az egyetemi központban

Korábban mindig szombathelyi sikereket hoztak az összecsapások, de ezúttal mind labdarúgásban, mind a kosárlabdában FAG-győzelem született.

„Jövőre mi utazunk Debrecenbe és visszahozzuk a vándorkupát” – mondta mosolyogva a mérkőzések után Alföldi János, az LuK csapatának a kapitánya. Hozzátette: a Schaeffler csoporton belüli mérkőzések egyszerre játékos sportok, másrészt nem hiányzik belőlük az egészséges rivalizálás; a csapatok komolyan veszik a mérkőzéseket.

Kenyeresné Vörös Rita, az LuK Savaria Kft. személyügyi vezetője elmondta: ezeknek a sporttalálkozóknak egyrészt az a céljuk, hogy az ország különböző városaiban dolgozó Schaeffler kollégáknak legyen alkalmuk személyesen is találkozni egymással, megismerni a másutt folyó munkát, másrészt a cég úgy gondolja szerepet kell vállalnia a gyárkapun kívül is.

„A nagy megrendelések, a komoly mennyiségi és minőségi követelmények miatt fontosnak tartjuk, hogy kollégáink a kultúra és a sport segítségével lazítani tudjanak kicsit” – hangsúlyozta a személyügyi vezető.

Schaeffler sportdélelőtt az egyetemi központban


Ezért az LuK Savaria Kft. többek között színházbérletekkel rendelkezik, évente több száz jegyet vásárol a Savaria Történelmi Karnevál rendezvényeire, másrészt számos térítésmentes mozgási lehetőséget (fitnesz, uszoda stb.) is biztosít a munkavállalóknak.

A Schaeffler csoport az egész világon több mint 82 ezer munkavállalót foglalkoztat. 50 országban 180 telephellyel van jelen. Magyarországon három – szombathelyi, debreceni és budapesti - telephellyel rendelkezik. A cégek között folyamatos a kapcsolattartás és az információcsere. A közelmúltban az LuK Savaria Kft. pénzügyi vezetője kapta azt a megbízatást, hogy a budapesti irodának és a debreceni gyárnak is gazdasági vezetője legyen.

Galéria

.