Megállapodott az LuK Savaria Kft. a vállalatnál működő szakszervezetekkel

2016.05.23. 16:54

"Minden fél megelégedésére szóló megállapodás" született.

A Schaeffler csoporthoz tartozó LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. vezetése megállapodott a vállalatnál működő Szombathelyi Autóalkatrészgyártó Dolgozók Független Szakszervezetének, valamint a Kuplunggyártó Vasas Alapszervezetének képviselőivel - tájékoztata lapunkat hétfőn a cég.

Mint ismeretes, tíz százalékot meghaladó béremelést és a munkakörülmények javítását követelte a több mint 2800 embert foglalkoztató szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél működő két szakszervezet; a gyár közelében május 13-án autós demonstrációt is szerveztek, 36 autóval, 60 emberrel félpályán lezárták az üzemhez vezető Ipari utat.

Megállapodott az LuK Savaria Kft. a vállalatnál működő szak-szervezetekkel

A Kft. az alábbi közleményban tudatta a megállapodás részleteit.

A megállapodás értelmében a munkáltató 2016. június 1-jétől – bércsoportonként differenciált módon - a 2016. január 1-jétől biztosított 5%-on, illetve 7%-on felül további 4%, illetve további 2% alapbér-kiegészítést fizet. A havi béres munkavállalók számára az átlagos 10% béremelésen felül további 2% alapbér-kiegészítést fizet. A felek megállapodtak, hogy a munkáltató a 2016. május havi bér kifizetésével egyidejűleg – bércsoportonként differenciált módon - 30.000 forint, illetve 15.000 forint egy összegű kifizetést teljesít.

A megállapodás aláírása után Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. Ügyvezető igazgatója elmondta „Örülünk annak, hogy a szakszervezetek képviselői együttműködve minden fél megelégedésére szóló megállapodást tudtunk aláírni”.

.