Hende Csaba megpróbálja visszavonatni a fizetős M86-ost

2015.01.02. 19:57

Tragikomikus történet.

Eddig csak azt tudtuk, hogy a kormány és a választók közötti siralmas a kommunikáció, de most már azt is tudjuk, hogy a kormányon belül is az.

Ma délután a Vas Népe online kiadásában Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője ugyanis úgy nyilatkozott, hogy csak szilveszter napján tudta meg, hogy másnap fizetős lesz a 86-os út.

Hende Csaba

Szerinte az intézkedés rosszul előkészített, diszkriminatív és igazságtalan, ezért tárgyalásokat kezd a díj visszavonásáról Seszták Károly fejlesztési miniszterrel.

A történet pikantériája, hogy karácsony előtt a szombathelyi Fidesz pánikkeltéssel vádolta a szocialistákat, akik felvetették az út fizetőssé tételének lehetőségét.

Ezután még nagyobb - a helyi Fidesz szóhasználatával élve „történelmi” - kommunikációs baklövés következett: Hende Csaba megyei napilap év végi interjújában  egyértelműen cáfolta az M86-os „bematricázását”.

Ehhez képest még aznap, december 30-án este megjelent a hivatalos kormányportálon egy Vas megyei térkép, ami egyértelműen a fizetős szakaszokhoz sorolta a Luca székeként készülő 86-os utat.

A miniszter szerencsétlen kijelentését az országos sajtó is átvette.

Mind az út építése, mind a különös év végi bejelentés tragikomikus történet.

A fejlesztési minisztérium abban viszont következetes, hogy hiába érdeklődtünk decemberben többször is, lapunknak sem árulták el, hogy mit a terveik a 86-os úttal.

.