Magyar Fürdőkultúra Napja - Féláron lehet fürdeni most szombaton

2010.10.06. 23:14

Az ország 40 fürdője meghosszabbított nyitva tartással és 50 százalékos belépőjegy kedvezménnyel várja fürdővendégeit október 9-én, a Magyar Fürdőkultúra Napján - hangzott el a Magyar Fürdőszövetség szakmai konferenciáján szerdán a Vas megyei Bükfürdőn.

Az akcióban részt vevő fürdőkben a vendégek a fürdőkultúrával, fürdőtörténettel kapcsolatos filmeket tekinthetnek meg ismerkedhetnek a fürdőkultúra több száz éves történetével, a régi fürdőruha divattal és a 1920-as évek fürdőinek sajátos hangulatával is.

A szakmai konferencián Németh István, a Magyar Fürdőszövetség társadalmi elnöke, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a 2011-es esztendő a turizmus éve lesz, az ágazat "zászlóshajója" pedig a gyógyturizmus lehet.

Szavai szerint a jövő év elején induló második Széchenyi-terv komoly lehetőségeket tartogat a hazai gyógyfürdők számára is, amire azért is egyre inkább szükség van, mert a környező országok, közük Románia, Szlovákia is komolyan fejleszti egészségturisztikai kínálatát.

Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ezt azzal egészítette ki, hogy a térség dinamikusan fejlődő fürdői hosszabb távon közös "brand" márkanév alá szervezve, olyan kínálatot jelenthetnének, amely felkeltheti távolabbi és jelentősebb turisztikai piacok érdeklődését is.

A sajtótájékoztatón jelen lévő szakemberek megfogalmazták: a gyógyfürdők közelében a jövőben első sorban olyan szállodák építését kellene szorgalmazni, amelyek a már meglévő fürdők egyre magasabb színvonalú szolgáltatásaira alapoznak.

.