Orbán Viktor sajtótájékoztatója + a Magyar Kármentő Alap számlaszámai

2010.10.09. 17:54

számlaszám

Magyar kármentő alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A kormányfő mindenkit arra kért, ha tud, segítsen.

A miniszterelnök szombati nemzetközi sajtótájékoztatóján, Budapesten kifejtette: az összefogás jegyében létrehoztak egy számlaszámot, ugyanis a magyar kormány a katasztrófa kárvallottjainak megsegítése érdekében egy magyar kármentő alapot hoz létre.

 

Mindenki, aki a bajba jutott embereken, családokon segíteni akar, a világ minden részéről ide elküldheti az adományait. "Azt reméljük, hogy az így létrejövő pénzalap révén gyorsabban tudunk életet lehelni az elpusztult térségbe; ennek segítségével több támaszt nyújthatunk azoknak, akiket tragédia ért, akik elvesztették otthonukat, és most valahol új életet kell, hogy kezdjenek" - mondta Orbán Viktor.

(Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a tájékoztató után közleményben tudatta az MTI-vel, az Orbán Viktor által kezdeményezett Magyar Kármentő Alap számlaszáma belföldi utalásnál: 11794022 22222222; külföldi utalásnál: HU 28117940 2222222222 00000000.)

Az MTI kérdésére, hogy a kabinet mekkora összeggel indítja el az alapot, Orbán Viktor úgy válaszolt, a kormány maga is képes a segítségre, a károk elhárítására; a térség helyreállítása és a kárt szenvedettek ügyében a kabinet elkötelezett.

Hozzátette azonban, hogy a mostani kezdeményezésnek fontos eleme a segítség, és a hangsúly az összefogáson van.

.