Hirdetés

Népszerűek a felhőszolgáltatások az okostelefont használók körében
pixabay.com

Népszerűek a felhőszolgáltatások az okostelefont használók körében

MTI

2021.06.01. 12:00

Magyarországon népszerűek a felhőszolgáltatások az okostelefont használók körében.

Hirdetés

Magyarországon az okostelefont használók körében népszerűek a felhőszolgáltatások, a harmadik helyet foglalják el a telefon leggyakrabban használt funkciói közül, az első helyen a böngésző, a második helyen a térképszolgáltatások állnak - közölte a Huawei Technologies Hungary az MTI-vel.

 A Huawei Technologies Hungary csaknem 1500 ember bevonásával végzett online felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 88 százaléka  rendszeresen használja valamelyik felhőszolgáltatást.  

A felhasználók 61 százaléka már a felhőn keresztül végez biztonsági mentést az okostelefonján található fájlokról, a válaszadók 25 százaléka az adatait hagyományosan archiválja - például kábelen keresztül egy adattárolóra, 13,6 százalékuk viszont nem készít biztonsági másolatot a névjegyeiről, a fényképeiről és egyéb adatairól.

A közlemény szerint a válaszadók 80 százaléka a több eszközről való elérhetőséget, 68 százalékuk pedig a háttérben zajló automatikus működést várja el egy felhőszolgáltatótól. Szintén fontos, hogy a fiók legyen biztonságos, jelszóval védhető, valamint, hogy a képeiket eredeti méretben, tömörítés nélkül és korlátlanul tölthessék fel a rendszerbe, előbbit a megkérdezettek 64,5 százaléka, utóbbit 55 százaléka jelölte meg. Ennél már jóval kevesebb felhasználó, 44 százalékuk várja el, hogy támogassa a dokumentumok mentését és megosztását és mindössze 28 százalékuk igényli, hogy legyen benne olyan funkció, mely segít az elveszett eszköz megtalálásában.

A válaszadók 73 százaléka szerint az ideális tárhely mérete 50 és 200 gigabyte között mozog, ami elegendő az adatok, kontaktok, fotók és egyéb fájlok tárolására. Bár a legtöbb szolgáltató ekkora méretet már csak fizetős konstrukcióban tesz elérhetővé, a válaszadóknak csak 38 százaléka lenne hajlandó ezért fizetni - közölték.

.