Másodfokú riasztást rendeltek el a hóátfúvás miatt több dunántúli térségre

2012.02.07. 16:59

Az erős hóátfúvások miatt Zala megye teljes területére, valamint Vas, Somogy és Veszprém megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást rendelt el kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szolgálat honlapján található információk szerint a hófúvás, illetve néhol az erős széllökések miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben Hajdú-Bihar megye teljes területén, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs Szatmár-Bereg megye nagy részén, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében, valamint Komárom-Esztergom, Veszprém, Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém és Vas megye több térségében.

Az előrejelzések szerint kedden a kora esti órákig a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként erős széllökésekre kell felkészülni. Estétől a Duna-Tisza-közén, majd hajnalra az Alföld nagy részén, továbbá Fejér, Tolna és Baranya megyében is nagy területen mínusz 15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet, több helyen akár mínusz 20 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Szerdára másodfokú figyelmeztetést rendeltek el, de már az extrém hideg miatt, Bács-Kiskun és Csongrád megyére. Szintén az extrém hideg miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést hat megyére (Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés). Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére továbbra is a hófúvás miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a hófúvásra és az erős széllökésekre vonatkozóan is elrendelték az elsőfokú figyelmeztetést.
 

.