Megnyílt a zalakarosi fürdő új fogadóépülete

2010.05.12. 12:17

A jogerős használatbavételi engedély birtokában szerdán megnyílt a zalakarosi Gránit gyógyfürdő áprilisban elkészült új, négyszintes fogadóépülete - közölte a Gránit Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán az MTI-vel.

Horváth Vencel elmondta, a Nyugat-dunántúli Operatív Programból 809 millió forintos támogatást nyert a társaság. Két ütemben építik meg a zalakarosi "fürdő plázát", összesen 2,7 milliárd forintos beruházással.

Az első ütemben készült el az új, 5.200 négyzetméteres, négyszintes fogadóépület, amely nagyobb öltözőkapacitást, tágas és színvonalas fogadóteret, valamint új szolgáltatásokat jelent majd a látogatóknak. Itt alakították ki a fürdő új főbejáratát és egyben központját is.

A mozgáskorlátozottak számára akadálymentes közlekedést tettek lehetővé, míg a családok igényeinek megfelelve családi öltözőket és olyan játszóházat alakítottak ki, amelyhez külön WC, pelenkázó és etetőhelyiség is kapcsolódik. Szintén új szolgáltatásként kondicionáló és fitnesztermet is létrehoztak az épületben, illetve internetszobát is berendeztek.

Horváth Vencel elmondta, a második ütemben a fedett fürdő épülete újul meg, várhatóan a jövő év februárjára. A fogadóépületbe átköltöztetett egységek miatt felszabaduló területeken pedig új, a magyar piacon kuriózumnak számító gyógyászati, illetve medical wellness kezelésekkel bővítik ki az eddigi szolgáltatásokat.

A zalakarosi fürdőben az elmúlt évben kismértékben visszaesett a látogatók száma. Míg 2008-ban csaknem 674 ezren keresték fel a gyógyfürdőt, addig 2009-ben 637 ezerre csökkent a fizetővendégek száma.