Megújul a tarcsafürdői Burgenland Termálfürdő (látványképekkel)

2010.09.18. 18:37

A Szombathelytől 40 kilométerre levő Tarcsafürdőn (Bad Tatzmannsdorf) termálmedencével kombinált fürdőtavat is építenek.

Bad Tatzmannsdorf

Erősödni látszik a verseny a közeli fürdők között. Bük és Sárvár mellett láthatóan rákapcsoltak az osztrákok is. A Szombathelytől 40 kilométerre levő Tarcsafürdőn (Bad Tatzmannsdorf) például termálmedencével kombinált fürdőtavat és hasonlókat építenek a Burgenland Termálfürdőhöz.

Ahogy Nyugat-Magyarország, úgy a szomszédos Burgenland is alaposan rástartolt a rekreációs turizmusra.

Az utóbbi időkben mi többször adtunk hírt ilyen jellegű, határon átnyúló vagy éppen határon túli fejlesztésekről.

Most például arról kaptunk hírt, hogy a Szombathelytől körülbelül 40 kilométerre található Tarcsafürdőn (Bad Tatzmannsdorf) is figyelemre méltó építkezés kezdődik a közeljövőben.

A magyar vendégek előtt eddig közel sem ismeretlen Burgenland Termálfürdő - és a hozzá tartozó Avita Hotel – ugyanis nagy és látványos változások elé néz.

Az új fürdő egyik kiemelt pontja a „romantikus és természetközeli élményt nyújtó” fürdőtó lesz, melybe egy termálvizes medencét is integrálnak, így télen is lehet majd használni. A fürdő egy nagyméretű fogadótérrel gazdagodik, és a pihenőövezet részét képezi majd a helyi skanzen egy része is. További látványosságot ígér a központi, új termálétterem, melyből panoráma kilátás tárul a látogató elé.

Nyáron új belső és szabadtéri pihenőövezetek kerülnek kialakításra, jelentősen kibővítésre kerül a külső vizes részleg és a Spannonia Szaunavilág.

Ez utóbbiban – főleg a szégyenlősebb magyar hölgyek miatt – egy külön női szaunarészleg is lesz.

A fürdő belső része is jelentős átalakuláson megy keresztül a tágasabb terek, a romantika és a belsőségesebb hangulat jegyében. Emellett az itt található fürdő nagy medencéje több vízi attrakcióval, valamint fény- és színeffekttel gazdagodik.

Ezt követi az Avita szálloda fejlesztése, amely 50 ággyal, saját vizes részleggel és szaunarészleggel bővül.

A beruházás költsége 16,5 millió euró, melyből 30 százalékot az EU fizet.

Látványképek az új fürdő- és szálloda-komplexumról:

Burgenland, Bad Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

Bad Tatzmannsdorf

.