Hirdetés

Meseszerű helyek, melyek valóban léteznek

2012.06.09

Azt gondolnánk, hogy ez a 10 tündérmesékbe illő helyszín csak a fantázia vagy a Photoshop szülötte.

Hirdetés

Szerelem alagút

Azt gondolnánk, hogy ez a 10 tündérmesékbe illő helyszín csak a fantázia vagy a Photoshop szülötte. De nem. Itt vannak a Földön.

Wisteria alagút (Japán)
 
 
Japán déli részén van ez a hihetetlen természeti jelenség, melynek szépségét a virágzó fák adják. További képek.

 
 Cinque Terre (Olaszország)
 
 
Ha akarjuk, ide el is ugorhatunk hétvégére. A Ligur-tengerparton található Cinque Terre a turisták és a fotósok egyik kedvenc helyszíne. További képek.

 
Varázshegy szálló (Chile)
 
 
A Hotel La Montana Mágica nevű épületben 250 dollárért kapunk egy éjszakát. Cserében egy hegy belsejében lakhatunk, fejünk felett helyi patakokkal.

 
Görbe erdő (Lengyelország)
 
 
Nowe Czarnow mellett, Pomerániában található ez az erdő, ahol körülbelül 400 fenyőfa törzse hajlott meg a képen látható módon. A fákat 1939-ben ültették, és nem tudni, miért vették fel titokzatos alakjukat. További képek.

 
 A szerelem alagútja (Ukrajna)
 
 
A hatalmas fák és vasúti szerelvények együttesen alakították ki ezt a furcsa helyet az ukrán Kleven város mellett, melyet a szerelem alagútjának is neveznek, mivel a környékbeli párok előszeretettel keresik fel. További képek.

 
 Kék lagúna termálforrások (Izland)
 
 
Részben természetes, részben mesterséges képződmény Izland egyik leghíresebb turistacsalogatója. A 37-39 fokos termálvíz és környezete állítólag télen az igazi. További képek.

 
Jégkanyon (Grönland)
 
 
Az olvadó jég vize vágta ki ezt a körülbelül 50 méter mély természeti tüneményt. További képek.


Ball-piramis (Csendes-óceán)
 
 
Felfedezőjéről, a brit Henry Lidgbird Ballról nevezték el ezt a furcsa képződményt, aki 1788-ban bukkant a hegyre. A Ball’s Piramyd Ausztráliához tartozik, és egy 7 millió évvel ezelőtti vulkán maradványa. 562 méterével egyben a világ legmagasabb tengeri sziklája. További képek.

 
A Nagy-korallzátony (Ausztrália)
 
 
A Nagy-korallzátony (The Great Barrier Reef) Földünk legnagyobb korallzátonya, a Korall-tengerben található, nem messze Északkelet-Ausztrália Queensland nevű államának partjaitól. 2000 km hosszan húzódik, 34,4 millió hektáron[, és még az űrből is látható. Nagyjából 3000 korallzátonyból és körülbelül 900 kisebb-nagyobb szigetből áll, melyek nagyjából azonos távolságra vannak a tengerparttól. (Wikipédia.) További képek.

 
Plitvicei tavak (Horvátország)
 
 
Ezt a helyet különösen nem kell bemutatni, hiszen Magyarországról is viszonylag könnyen elérhető. A Plitvice Nemzeti Park összesen 295 négyzetkilométer, területén 16 festői tó található, melyeket szintén festői – mintegy 190-200 - vízesés köti össze. További képek.
 
Korábban: