Hirdetés

Mindenki számára kínál programot a 16. Győri Tavaszi Fesztivál

2012.03.07. 17:10

Minden korosztály számára kínál programot a március 15-én kezdődő és a hónap végéig tartó 16. Győri Tavaszi Fesztivál.

Hirdetés

Mint arról Serfőzőné Tóth Andrea, a győri önkormányzat kulturális főosztályvezetője az eseménysorozatot beharangozó szerdai tájékoztatón beszámolt, a fesztivált március 15-én este fél hatkor a Szkíta Sólyom Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti és Sport Egyesület belvárosi ostoros menete nyitja meg, majd a városháza előtti téren este hattól Páskándi Géza és a Kormorán együttes közös munkáját, A költő visszatér szabadtéri előadását láthatják az érdeklődők. A rockoperát a Magyarock Dalszínház társulata viszi színre.

Másnap este Szörényi Levente tart előadást a Bástya Múzeumházban Legendák és valóság a Pilisben címmel. Másnap este Rúzsa Magdi lép fel a Richter Teremben, ahol 23-án Berecz András és barátai lemezbemutatóját, két nappal később pedig a Budapest Bár koncertjét tartják. Jövő vasárnap délelőtt a Csizmás kandúr előadása várja a gyerekeket a Vaskakas Bábszínházban, délután pedig a Hamupipőke a Richter Teremben. A kicsiket várják 25-én reggel tíztől délután ötig a Gyermekek Házába, ahol a hímes tojás napját rendezik meg.

Gábor Miklós beszélgetős estjének ad otthont 21-én a Zichy-palota, ahol másnap a győri Rupnik Károly színművész önálló estjét rendezik. 25-én a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Győri Liszt Ferenc Kórus ad hangversenyt az egykori zsinagógában, amely most a Széchenyi István Egyetem koncertterme. Ugyanott lép fel az egyetem zenekara egy Liszt-esttel.

Március 24-én Hampel Katalin Stílus és tradíció című divatbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők a Városi Művészeti Múzeumnak is otthont adó Esterházy-palotában. A közeli Bartók Béla Megyei Művelődési központban 28-án este Ronald Harwood darabját, A nagy négyest viszi színre Molnár Piroska, Váradi Éva, Szacsvay László és Benedek Miklós, másnap ugyanott a Dívavízió lép fel. A tíz éve alakult formációt Détár Enikővel és Fésűs Nellyvel alkotó Ladinek Judit a sajtótájékoztatón elmondta: jól bevált latin dalok, ABBA-számok, musicalbetétek alkotta "bázisműsorukat" felfrissítik, hogy szolgáljanak meglepetéssel a közönség számára.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott: a hónap végéig tartó eseménysorozat utolsó két napján rendezik meg a 13. győri ütőhangszeres fesztivált, amelyen olyan sztárok lépnek fel, mint a brit Evelyn Glennie, az Egyesült Államokból érkező Carmine és Vinny Appice, vagy Borlai Gergő és Gary Willis duója. A kétnapos rendezvénynek a Richter Terem ad otthont, s a programban szerepel Evelyn Glennie közönségtalálkozója éppúgy, mint Banai Szilárd workshopja, vagy ütőhangszer-kiállítás és bemutató.