Hirdetés

A világ egyik legszomorúbb helye

2015.04.11. 20:12

 A  közelmúltban szomorú helyszíni riportot tett közzé a BBC internetes kiadása. A A kínai Belső Mongol Autonóm Régióban járt tudósító szinte depressziós lett a látottaktól. A Baotou nevű városnak a múlt század ötvenes éveiben százezernél is kevesebb lakosa volt, ma már több mint 2,5 millióan lakják. A gyors puffadás motorja a környéken található ritka ásványkincsek, amelyekből aztán a kínaiak mindenféle kütyüket gyártanak. A csövekkel, vezetékekkel, erőművekkel, porral, sárral, kénfüsttel, teherautóval maga a város is sokkoló, de a város szélén álló „tó” minden képzeletet felülmúl. Ebbe a folyékony, fekete, mérgező, több kilométeres trutymóba kerül bele a környék minden felesleges mellékterméke. A BBC azt írja, Baotou egyik legfontosabb és legkeresettebb nyersanyagából (neodímium) készülnek a Nyugaton divatos „környezetbarát” szélturbinák és elektromos autók. Innen: BBC

Hirdetés

A világ egyik legszomorúbb helye

 A  közelmúltban szomorú helyszíni riportot tett közzé a BBC internetes kiadása. A A kínai Belső Mongol Autonóm Régióban járt tudósító szinte depressziós lett a látottaktól. A Baotou nevű városnak a múlt század ötvenes éveiben százezernél is kevesebb lakosa volt, ma már több mint 2,5 millióan lakják. A gyors puffadás motorja a környéken található ritka ásványkincsek, amelyekből aztán a kínaiak mindenféle kütyüket gyártanak. A csövekkel, vezetékekkel, erőművekkel, porral, sárral, kénfüsttel, teherautóval maga a város is sokkoló, de a város szélén álló „tó” minden képzeletet felülmúl. Ebbe a folyékony, fekete, mérgező, több kilométeres trutymóba kerül bele a környék minden felesleges mellékterméke. A BBC azt írja, Baotou egyik legfontosabb és legkeresettebb nyersanyagából (neodímium) készülnek a Nyugaton divatos „környezetbarát” szélturbinák és elektromos autók.

Innen: BBC

A világ egyik legszomorúbb helye

 A  közelmúltban szomorú helyszíni riportot tett közzé a BBC internetes kiadása. A kínai Belső Mongol Autonóm Régióban járt tudósító szinte depressziós lett a látottaktól. A Baotou nevű városnak a múlt század ötvenes éveiben százezernél is kevesebb lakosa volt, ma már több mint 2,5 millióan lakják. A gyors puffadás motorja a környéken található ritka ásványkincsek, amelyekből aztán a kínaiak mindenféle kütyüket gyártanak. A csövekkel, vezetékekkel, erőművekkel, porral, sárral, kénfüsttel, teherautóval maga a város is sokkoló, de a város szélén álló „tó” minden képzeletet felülmúl. Ebbe a folyékony, fekete, mérgező, több kilométeres trutymóba kerül bele a környék minden felesleges mellékterméke. A BBC azt írja, Baotou egyik legfontosabb és legkeresettebb nyersanyagából (neodímium) készülnek a Nyugaton divatos „környezetbarát” szélturbinák és elektromos autók.

Innen: BBC