Bécs megkezdte a felkészülést egy esetleges madárinfluenza-járványra

alon

2005.08.23. 14:05

Az osztrák főváros kórházai két hétre elegendő mennyiségű influenza elleni szert vásároltak, hogy fennakadások nélkül el tudják látni a lakosságot egy esetleges járvány idején. A hónap végén további ötmillió euró értékben szereznek be a gyógyszerből.

Mivel a szakértők arra számítanak, hogy a madárinfluenza-vírus hamarosan emberi influenzavírussá alakul, és így emberről emberre is képes lesz terjedni, az osztrák főváros kórházai megkezdték a felkészülést egy esetleges járványra. Bécs mind a tizenöt kórháza két hétre elegendő mennyiséget vásárolt abból a szerből, amely hatásos lehet az influenza kezelésében.

A Bécsi Városháza Katasztrófavédelmi Ügyosztálya egyébként további ötmillió euró értékben kíván beszerezni a Tamiflu nevű szerből, a vásárlásról azonban csak a hónap végén döntenek.

A minisztertanács augusztus 30-i ülésén határoz ugyanis arról, mekkora készleteket halmozzanak fel belőle országszerte. Ausztria többi tartománya is megkezdte egyébként a felkészülést egyesetleges madárinfluenza-járványra, pánikra azonban semmi ok.
 

.