Szenzációs videójáték-kiállítás Bécsben

alon.hu

2005.08.29. 13:21

A számítógépes játékok történetének harmincöt évét öleli fel a „World of Games” nevű kiállítás Bécsben. A klasszikus játékoktól a legmodernebb konzolokig a teljes palettát felvonultató tárlaton nemcsak nézni, de játszani is szabad a kiállítási tárgyakkal.

Kétezer négyzetméteren száz startra kész konzollal várja a World of Games a számítógépes játékok megszállottjait. A 70-es évek klasszikusai, mint a Pong, a PacMan vagy a Space Invaders mellett természetesen megtalálhatók a kiállításon a legmondernebb konzolok, az Xbox vagy a PlayStation is, de nosztalgiázhatunk a Nintendo 64, a Sega Megadrive vagy a Dreamcast fölött is.

Nehogy megunja a közönség, szeptemberben lecserélik a játékokat, így például a Super Mario Brothers-t, a The Legend of Zelda-t vagy a Crazy Taxit a Star Wars, Earth Worm Jim és a Space Invaders váltja.

A világ egyik legnagyobb videójáték-kiállítása október 2-ig tart nyitva a Schottenstift Art Centerben, a Freyungon. Megtekinthető hétfőtől péntekig 15.00 és 20.00 óra, hétvégén 10.00 és 18.00 óra között. A belépőjegy ára 7 euró.

(World of Games, Schottenstift Art Center, 1010 Bécs, Freyung 6.)

.