Saját gyártású sorozat filmsorozat az HBO-n

alon.hu

2007.01.13. 16:49

Született Lúzer munkacímmel filmsorozat forgatását kezdi meg januárban az HBO és a New Balance Produkciós Iroda Kft.

Az HBO új vállalkozásba kezd: fiatal forgatókönyvírók, rendezők és eleddig kevésbé ismert színészek számára biztosít lehetőséget a produkcióban.

A Született Lúzer tizenkét, egyenként 10-12 perces kisfilm láncolata, melyek egy közös motívumra épülnek. „A kisfilm nehéz, de izgalmas műfaj, sorozatban pedig alkalmas arra, hogy több alkotó is megmutassa tehetségét. A forgatókönyvek kiválóan sikerültek, most már a rendezőkön és a stábon a sor, hogy végső formába öntsék a művet.” – mondta Minda Judit, az HBO programigazgatója.

Az ígéretek szerint “meglepő és fordulatos” kisfilmek forgatókönyveit Lovas Balázs, Krigler Gábor és Hegedűs Bálint írták, a rendezők pedig Nyitrai Márton, Tóth Barnabás és Bartos Péter lesznek.

„Az HBO széleskörű piackutatást végzett, melynek során több ötletet is megvizsgált. Így a hazai előfizetők olyan exkluzív programhoz jutnak, amit kimondottan az ő igényük szerint készít a mozicsatorna” – mondta Harsányi Gábor kereskedelmi és marketing igazgató.

A tervek szerint május végére mind a tizenkét kisfilm leforog, s az év második felében a Született Lúzert már a HBO képernyőjén láthatják a nézők.

„Az első kamerapróbák már lezajlottak, hamarosan kezdjük a pilot forgatását, mely terveink szerint január végére el is készül.” – nyilatkozta Dora György producer a New Balance Produkciós Iroda nevében.

.