Nagykanizsán és Keszthelyen csökkentik a belvárosi üzlethelyiségek bérleti díját

alon.hu

2010.02.28. 09:56

bérleti díj

A gazdasági nehézségek ellensúlyozására Nagykanizsán márciustól 10 százalékkal csökkenti az önkormányzat a belvárosi üzlethelyiségek bérleti díját, Keszthelyen pedig négy hónapra 30 százalékos kedvezményt kapnak a sétálóutca kereskedői.

Nagykanizsán, a közgyűlés döntése értelmében a belvárosban lévő, valamivel több mint 100 üzlethelyiség bérlőjének csökken a bérleti díja hétfőtől. Az önkormányzati képviselők csütörtökön több lehetőség közül választva döntöttek arról, hogy nem emelik meg az infláció mértékével a bérleti díjakat, inkább mérséklik azokat.

A dél-zalai város központjában a múlt év nyarán 5 üres üzlethelyiség volt, mostanra azonban már 21 bolt ürült ki, mert üzemeltetői visszamondták a bérleti szerződést.
A díjcsökkentésről szóló döntéssel a kereskedők összesen több mint 13 millió forintot takarítanak meg, legalábbis a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. bevételei ennyivel csökkenek a bérleti díj mérséklése miatt.

Keszthelyen a Kossuth utcai kereskedők kezdeményezésére döntött arról csütörtökön a város képviselő-testülete, hogy egyszeri, 30 százalékos bérletidíj-kedvezményt biztosítanak a sétálóutcai üzlethelyiségek bérlőinek. A januártól április végéig szóló időszakban összesen mintegy 5 millió forintos támogatást nyújt a város a keszthelyi székhellyel rendelkező vállalkozásoknak.

A kedvezmény több mint 20 belvárosi üzletnek jelent segítséget, de mint a képviselők döntéséről szóló tájékoztatóból kiderül: a vállalkozók szeretnék összefogással, közös vonzerőt kialakítva is élénkíteni a belváros forgalmát.

.