Szombaton indul a nagycenki kisvasút

alon.hu

2010.03.31. 09:13

Április 3-tól újra várja a kikapcsolódni vágyókat a nagycenki kisvasút. A múzeumvasút májusban, júniusban, júliusban és augusztusban egyes pénteki napokon is közlekedik, a hagyományos hétvégi és munkaszüneti napi közlekedést kiegészítve.

Szombaton 9.00 óra után pár perccel újra élettel telik meg a több mint 30 éves Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút és környezete. A kisvasút egészen október 24-ig szombaton, vasárnap és a munkaszüneti napokon közlekedik menetrend szerint. Az osztálykirándulásokra is gondolt a GYSEV, idén májusban, júniusban, júliusban és augusztusban egyes pénteki napokon is várja a látogatókat Nagycenkre. A hétköznapokra pedig különvonat rendelhető a GYSEV-nél.

A Fertőboz – Barátság – Nagycenk állomások között közlekedő, keskenynyomtávú vasutat a GYSEV üzemelteti, a kalauzok, sorompókezelők, váltókezelők pedig kisvasutasok.

A kisvasút egyik látványossága, az idén teljesen megújuló kisgőzös, András. A XX. század első éveiben épített gőzöst akár az utasok is vezethetik felügyelet mellett, díjfizetés ellenében.

Idén újdonság, hogy "Kastély" állomáson újra megnyit az étterem.

A kisvasút menetrendjéről és díjszabásáról bővebb információ a www.gysev.hu honlapon a Múzeumvasút menüpontban olvasható.

.