Óceánjáró balesete: győri hajótöröttek kártérítést kérnek

alon.hu

2012.01.16. 21:20

óceánjáró

Kártérítést kér a hétvégén felborult olasz luxushajó tulajdonosától az üdülőkomplexumban dolgozó két győri fiatal - írja a kisalfold.hu.

Több százezer forint értékű valutájuk, rengeteg ruhájuk, tárgyuk, személyes emlékük semmisült meg a Costa Concordia luxustengerjárón - mondta el a portálnak a hajón musical-előadásban és divatbemutatón fellépő két fiatal, a 22 éves Csepi Ádám és a 25 éves Szilágyi Erzsébet.

"Még hajóra ülni sem szeretnék jó ideig, biztos szárazföldet akarok a lábam alatt" - jegyezte meg Szilágyi Erzsébet.

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek éjjel tíz óra körül beleütközött egy, a tengerfenékből kiálló sziklába, és léket kapott, majd az oldalára dőlt. A tragédia legalább hat ember életét követelte, mintegy hatvanan megsebesültek, tizenöt ember után pedig még mindig kutatnak.

A magyar Külügyminisztérium vasárnap délutáni információi szerint tizenkét magyar volt a Costa Concordián, közülük kettőről egyelőre nincs hír.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel és hajótörés előidézésével vádolja az őrizetbe vett kapitányt, akit felelősségre vonás fenyeget azért is, mert túl korán hagyta el hajót.
 

.