Energetikai korszerűsítés két kapuvári óvodában

alon.hu

2014.08.25. 11:15

Energetikai korszerűsítés két kapuvári óvodában

Két óvoda több mint 87 millió forintos épületenergetikai fejlesztésére nyert európai uniós támogatást Kapuvár, a már folyamatban lévő felújítás novemberre fejeződhet be - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei város önkormányzata hétfőn az MTI-vel.

A kapuvári Rákóczi Ferenc utcában és az Ifjúság útján található óvodaépületek fenntartása a nem megfelelő hőszigetelés, az elöregedett nyílászárók és a korszerűtlen fűtési rendszer miatt fűtési időszakban nem volt gazdaságos - írták a közleményben.

Az Új Széchenyi Terven keresztül márciusban elnyert támogatás segítségével mindkét épületben kicserélik a külső nyílászárókat, a külső homlokzatokat hőszigeteléssel, míg a födémeket teljes felületükön hő- és vízszigeteléssel látják el.

A fa ablakokat műanyag, illetve a bejárati és teraszajtókat alumínium nyílászárókra cserélik annak érdekében, hogy minél több energiát takarítsanak meg. A gázkazánokat kondenzációs kazánok váltják fel, továbbá a gépészeti felújítás részeként a fűtési rendszerek radiátoraihoz tartozó szerelvényeket is kicserélik.

A 87 millió forintos összköltség 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a magyar állam finanszírozza.

.