Összeverekedett a pilóta és a másodpilóta egy Airbus A320-on

MTI

2015.04.06. 21:38

Összeverekedett a pilóta és a másodpilóta egy Airbus A320-on.

Az első tiszt a felszállás előtt állítólag megütötte a Jaipur városból Delhibe tartó repülőgép fülkéjében a kapitányt. A kapitány ugyanakkor elmulasztotta azonnal jelenteni az esetet feletteseinek, amely valószínűleg a járat törléséhez vezetett volna – olvasható a The Times of India cikkében.

A másodpilóta azután veszíthette el a fejét, hogy a kapitány utasította a járattal kapcsolatos fontos adatok rögzítésére; az utasok száma, a súly, az üzemanyag-mennyiség feljegyzésére - írja az újság online verziója. Az erőszakos másodpilóta motivációja mellet a vizsgálatnak azt is ki kell derítenie, hogy a kapitány miért csak az úti cél elérése után jelentette a verekedést.

Az érintett légitársaság szóvivője azt közölte, hogy csupán szóbeli vita volt a kollégák között, amit aztán megbeszéltek az érintettek.

Más kapitányok ugyanakkor úgy nyilatkoztak, hogy a másodpilóta három évvel korábban már keveredett hasonló helyzetbe. Akkor azt követelte egy másik kapitánytól, hogy jöjjön ki a fülkéből, vegye le a rangját jelző csillagokat az ingéről és verekedjenek meg.

Az állítólagos verekedés egy olyan Airbus A320 típusú gépen történt, mint a nemrég lezuhant Germanwings repülőgép.

.