Szúnyoggyérítés lesz Sárváron

Július 18. és 24. között lesz a szúnyoggyérítés

2016.07.19. 21:49

Az újabb szúnyoginváziót megelőzve végzik a gyérítést a szakemberek.

A központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program első öt hete lezárult, a tervek szerint július 18. és 24. között 48 ezer hektáron zajlik gyérítés légi kémiai eljárással, 31 ezer hektárt pedig földi kémiai eljárással kezelnek.

A vérszívók számának csökkentését célzó gyérítés a program hatodik hetében várhatóan a Balatonnál és a Dráva-mentén, Komárom, Mohács és Szekszárd térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Budapesten, Baján, Debrecenben, Kaposváron és Sárváron zajlik majd – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Az országos szúnyoggyérítési program ötödik hetében a július 13-án érkezett esős, szeles időjárás miatt csak az első napokra tervezett munkálatokat lehetett végrehajtani. A keleti országrészben tovább volt a szúnyoggyérítéshez megfelelő időjárás, így teljes régiót érintő sikeres kezelés a Tisza-tó térségében zajlott. 

A lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt mindenütt lárvatenyészőhelyek alakultak ki, amelynek következtében július végére, augusztus elejére újabb szúnyoginvázió várható az ország több területén.

.