Augusztus 25-28. között Győr fesztivállal zárja a nyarat

Lou Bega zárja majd a nyarat Győrben

2016.08.14. 22:34

Kilencedik alakalommal rendezik meg a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivált.

2016. augusztus 25-28. között immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivált, amelyen mintegy hatvan pincészet kínálja majd a legfinomabb borait.

Tavaly még újdonság volt, az idén talán már megszokott lesz, hogy a Széchenyi téren és a Dunakapu téren egyaránt sétálhatunk a borászatok között, miközben színvonalas koncerteket hallhatunk.

„A Bornapok mára hazánk egyik legnépszerűbb boros seregszemléje, amely rengeteg látogatót vonz, és a borászatok is jó előre beírják naptáraikba az időpontot.”

Fontos változás, hogy a nyárzáró az idén nem szombat este, hanem augusztus 26-án, pénteken 21 órától lesz a Városháza előtt, a Szent István úton (esőnap: vasárnap 21 óra).

A pénteki nap az idén is az Összefogás Napja is Győrben. Az Audi Hungaria hosszú évek óta segíti a nyárzáró programot, de 2013 óta számos további városi cég is csatlakozott a rendezvény támogatásához. Azóta a The Straits, Tom Jones és a Saragossa Band teremtett fergeteges hangulatot a nyár utolsó hétvégéjén, őket követi az idén a sorban Lou Bega fellépése.

A Bornapok a hagyományok szerint az idén is a csütörtöki napon, a borlovagok felvonulásával kezdődik. A tavalyihoz hasonlóan nem csak a borászatok, de a zenei programok is két helyszínen lesznek megtalálhatók, a Széchenyi és a Dunakapu téren felváltva, de a másik helyszínen kivetítő segítségével követhető a koncert.

A kínálat a jazz műfajából merít, nem csak országos, de helyi előadók segítségével is. Olyan zenei csemegéket hallhatnak majd a kilátogatók, mint a Dal egyik közönség-kedvence, Petruska, a Budapest Jazz Orchestra, az Apnoé, Dániel Balázs Boogie Woogie Showja, vagy Nagy Balázs nagyzenekaros koncertje. Természetesen az idén is megválasztják a város és a fesztivál borát is. A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is fesztiválkártyával lehet fizetni a boros faházaknál, a gyors ügyintézést nyolc feltöltő pont segíti, amelyek mindkét téren megtalálhatók lesznek.

A pénteki nyárzáró koncertet tűzijáték zárja, a résztvevők hazajutását pedig ingyenes éjszakai buszjáratokkal is segíti majd az önkormányzat.

.