Hétvégére is marad a hűvös, változékony idő?

2016.08.11. 17:09

Pénteki, szombati és vasárnapi időjárás.

A hétvégén ismét egyre több napsütésre lehet számítani és melegszik is az idő, kezdetben még csak 20, vasárnap viszont már akár 30 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntek reggelre az ország legnagyobb részén kiderül az ég. Egy-egy kisebb zápor is legfeljebb a nyugati határnál fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet az Alföldön általában 10 és 14, másutt 6 és 10 fok között alakul, de a szélcsendes területeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Szombaton a sok napsütés mellett elsősorban a Nyugat-Dunántúlon gyenge eső előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A leghidegebb órákban általában 9-14 fok lehet, de néhol 7-8 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 21-26 fok lesz. A Dunántúlon lesz hűvösebb, az Alföldön melegebb.

Vasárnapra napos időre van kilátás, csupán az északi megyékben alakulhat ki egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. A nappali maximumok 26 és 30 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

.