Itt számíthatunk talajmenti fagyokra

2016.09.21. 17:09

Gyorsan váltottunk évszakot.

Érkeznek az első őszi talajmenti fagyok - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután a Facebook-oldalán.

Azt írták: a középpontjával Kelet-Ukrajna felett elhelyezkedő légörvény fokozatosan egyre távolabb kerül térségünktől, nyugat felől szárazabb levegő érkezik. Az éjszaka folyamán hosszabb ideig derült helyeken komolyan lehűl a levegő. Csütörtök hajnalban egyes borsodi, nyírségi fagyzugokban, pénteken pedig az ország más, hidegre hajlamos helyein is előfordulhat gyenge talajmenti fagy.

Szombathelyen ez vár ránk a következő napokban az Időkép előrejelzése szerint

Az előrejelzés szerint csütörtökön napközben országszerte kisüt a nap. A legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon várható, az Észak-Alföldön kevesebb. Számottevő csapadék nem várható, de az északkeleti megyékben egy-egy jelentéktelen zápor lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet felhőzeti viszonyok függvényében plusz 3-10 Celsius-fok között alakul, de a hajnalban derült borsodi, nyírségi fagyzugokban ennél hidegebb is lehet, s gyenge talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben 18-19 fokig melegszik a levegő.

.