Betontömbökkel torlaszolták el Milánó belvárosát

2016.12.22. 07:47

A berlinihez hasonló kamionos terroristatámadások megakadályozására.

Tíz helyszínen emeltek utcai akadályt csütörtök reggelig az észak-olaszországi Milánó belvárosában a berlinihez hasonló kamionos terroristatámadások megakadályozására.

    Az autósztrádák sávválasztóiként ismert, több méter hosszú beton terelőelemeket egymás mellett fektették le Milánó utcáin. Az egymilliós nagyváros legfrekventáltabb, többnyire gyalogosforgalmú pontjairól van szó, ahol a mindennapokban és főleg most a karácsonyi ünnepek alatt több ezer helyi lakos és turista fordul meg.
 

Egy méternél magasabb falat alkotó beton-blokád került a milánói dómtér szélére és a Sforza-kastélyhoz is.


Az intézkedést Alessandro Marangoni milánói prefektus rendelte el a Berlinben történt terrorista támadást követően. A kamiont vagy más nagyobb járművet feltartóztatni képes elemek mellett gépfegyveres katonákat és rendőröket is látni.
    Milánóban novemberben emelték meg a város utcáinak biztonságát felügyelő katonák számát nyolcszázra, miután nőtt a városban élő latin-amerikai közösségek tagjai közötti erőszakos bűncselekmények száma.
    Milánó hatóságai december 29-én közbiztonsági értekezletet tartanak Marco Minniti olasz belügyminiszter részvételével a szilveszteri utcai ünneplésekre készülve.

.