Hirdetés

A választási bizottság elmarasztalta a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-t

2014.09.16. 13:11

Hirdetés

Czeglédy Csaba szombathelyi önkormanyzati képviselő, a baloldali választási koalíció kampányfőnöke kedden az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek.

Tisztelt Szerkesztőség,

a tegnapi napon döntött a Vas Megyei Területi Választási Bizottság az általam benyújtott két választási kifogásról. Mindkét választási kifogásomnak helyt adott a Választási Bizottság, amely így első fokon elmarasztalta a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-t.

Azon túl, hogy jogszabálysértően járt el a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje, Koczka Tibor által irányított Médiaközpont azzal, hogy valótlan tényt állított egy választási hírben a Szombathelyi7 önkormányzati hetilap legutóbbi számában a baloldali és civil jelölőszervezetekről, megsértette a választási eljárási törvény jelöltek és jelölőszervezetek esélyegyenlőségének biztosítására vonatkozó előírását is.

A Választás Bizottság megállapította, hogy a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. magatartása az esélyegyenlőség elvét sérti. Törvénysértő, hogy Koczka Tibor, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, aki egyúttal a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője, az általa irányított sajtóban, illetve a Médiaközpont által meghatározhatóan a Vas Népe című lapban megjelentethető oldalon saját magát szövegben és képben megjelenítette. Ezzel az eséllyel más képviselőjelölt nem rendelkezik.

A Vas Megyei Területi Választási Bizottság kötelezte a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. -t, hogy a továbbiakban hasonló jogsértéstől tartózkodjon.

Kérem a T. Szerkesztőséget, hogy olvasóit, nézőit, hallgatóit a Választási Bizottság döntéséről tájékoztatni szíveskedjen.

Köszönettel

dr. Czeglédy Csaba
önkormanyzati képviselő
kampányfőnök

.