Máris lebuktatta magát földügyben az Orbán-kormány

2015.10.19. 09:50

MSZP Vas Megyei Területi Szövetségének közleménye.

Hétfő délelőtt az MSZP Vas Megyei Területi Szövetsége az alábbi sajtóközleményt juttatta el lapunknak.

Máris lebuktatta magát földügyben az Orbán-kormány

Saját magát buktatta le az Orbán-kormány, amikor nyilvánosságra hozta a Vas megyében novemberben elsőként árverésre kerülő 3 hektárnál nagyobb földek listáit.

Lebuktak, mert kiderült: a Fidesz földlopásának célja valójában a kicsinyes politikai bosszú és az új hűbérúri rendszer felépítése. A politikai bosszút bizonyítja, hogy az Orbán-Simicska háború részeként rengeteg olyan terület meghirdettek Vas megyében, amelyeket ma még az egykori kollégiumi szobatárs érdekeltségébe tartozó cég bérel.

A tisztességes családi gazdáknak esélye sem lesz területekhez jutni, csak azoknak az Orbánhoz hű fideszes gázszerelőknek és műkörmösöknek, akik az elmúlt hónapokban váltak földművesekké. Csak nekik van arra pénzük, hogy például Táplánszentkereszten 96,85 hektár földért minimum 257 és fél millió forintot fizessenek. Mindezt olyan földért, amelyeknek a tényleges használóivá csak 2051 (!) szeptemberében válhatnak.

Tisztességes családi és kisgazdálkodóknak ma nincs ennyi pénze földet vásárolni, vagy ekkora hitelt felvenni. És nem is akarnak olyan területet megvenni, amit még 36 évig nem használhatnak. Csak a fideszes spekulánsok azok, akik ezt megteszik.

Felszólítjuk a kormányt, azonnal állítsa le a nemzeti földrablást! Ne a gázszerelőkből és műkörmösökből lett spekulánsokat, hanem a valódi gazdákat támogassák egy átlátható, hozzáférhető és tisztességes földbérleti programmal!

MSZP Vas Megyei Területi Szövetsége

.