Az MSZP elnöke Szombathelyen sajtótájékoztatott

2016.03.10. 19:06

A párt ki akar kényszeríteni a hatalomból egy valódi kérdésekről szóló népszavazást.

A pártvezető szerint a magyar kormány morális válságban van. 

Tóbiás József csütörtöki szombathelyi sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt hetek pontosan igazolják azt, hogy vannak kiváltságosok a kormány közelében, akiknek mindent szabad, akiknek minden jár, és több millióan vannak Magyarországon, akiknek semmit nem szabad és semmi nem jut.

Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője hangsúlyozta: a valódi Magyarország szöges ellentétben áll azzal a képpel, amelyet a kormány el akar hitetni. A valódi Magyarország szeretne a saját életét meghatározó kérdésekről dönteni, ezért az MSZP feladata, hogy legkésőbb a jövő év elejéig kikényszerítsen a hatalomból egy olyan népszavazást, amely valódi kérdésekről szól - fogalmazott.

Ilyen népszavazási kérdés lehet a vasárnapi zárva tartás, az állami vezetők díjazása, a földkérdés és a Magyar Nemzeti Bankban elköltött százmilliárdok ügye - sorolta. Lehetőséget kell adni a magyar választópolgároknak, hogy ezekben a témákban egyértelműen véleményt tudjanak mondani - mondta.

A szocialisták elnöke az oktatás, az egészségügy és a szociális terület kérdéseivel is foglalkozott. Azt állította: a költségvetés jelenlegi keretei között is lenne csaknem bruttó 800 milliárd forint a közszféra béremelésére, csupán felül kellene vizsgálni a kormányzat által preferált presztízsberuházásokat, amelyekre évente több száz milliárd forintot költenek el feleslegesen.

Tóbiás József a kormány Európa-politikáját is bírálta, azt hangoztatta, hogy veszélyeztetik a több mint hatvanezer, Nyugat-Európában munkát vállaló magyar ember sorsát.

Fotó: Illusztráció - Mszp.hu

.