Három műszakos termelésre áll át az Audi

2014.07.15. 11:40

Augusztus közepétől három műszakos termelésre áll át az Audi győri járműgyára - közölte az Audi Hungaria Motor Kft. az MTI-vel kedden.

A lépés oka alapvetően az, hogy a prémium modellek iránt magas a kereslet.

A tájékoztatás szerint több mint 3000 munkatárs dolgozik a járműgyártásban, míg a motor- és járműgyárban összesen közel 11 ezer.

Az új járműgyár az Audi TT harmadik generációjának bevezetésével teljes kapacitással fog üzemelni - idézi a közlemény Gerd Walkert, a győri gyár járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatóját, akinek közlése szerint gőzerővel készülnek az új kupé sorozatgyártásának elindítására.

A közlés szerint a harmadik műszak bevezetése elengedhetetlen, mivel így tudják lehetővé tenni, hogy a termékek határidőre érkezzenek meg az ügyfelekhez.

A társaság közleménye emlékeztet arra, hogy az Audi TT és TTS sorozatgyártásának teljes folyamata Győrben, az évi 160 ezer jármű kibocsátására alkalmas üzemben valósul meg.

A korábbi közlés szerint az Audi magyarországi leányvállalata az idén megháromszorozza autógyártását - tavaly 42 ezer 851 autót állított elő társaság - részben azzal, hogy júliusban indul a TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártása. Ez a modell a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd. A termelés 70 százalékát az A3 limuzin, 30 százalékát pedig az A3 Cabriolet adja az idén, de újabb modell győri gyártásával is számolnak.

.