14 közösségi tévé és rádió műszaki fejlesztését támogatja a médiatanács

2014.07.08. 10:39

Mintegy 45 millió forinttal támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 14 közösségi rádió és televízió műszaki fejlesztését - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a 110 millió forint keretösszegű pályázat idei első fordulójában 10 közösségi televízió és 4 rádió jutott pénzügyi forráshoz; a nyertesek listája a testület honlapján érhető el. A további fordulókra még lehet jelentkezni idén a honlapon megjelölt időpontokban.

Mint írták: a Magyar Média Mecenatúra program keretében létrehozott, a közösségi médiaszolgáltatók 2014-es műszaki fejlesztését célzó pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi rádiók és tévék folyamatos, színvonalas működését, ezáltal biztosítva azt, hogy műszakilag is magas minőségű műsorok készüljenek. 

A 2011-ben elindított program eddigi nyertes pályázatainak összege 327 millió forint, a teljes mecenatúraprogramban a médiaszolgáltatóknak kiírt pályázatok kerete az elmúlt három évben összességében megközelíti a 4,5 milliárd forintot - fűzték hozzá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának múlt csütörtökön meghozott döntése szerint a támogatott tévék között található az érdi, a füzesabonyi, a nagykállói, a vecsési televízió, a borsodi Irány Televízió, az esztergomi körzeti televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a pécsi Pannon TV, a szarvasi Körös Televízió és a szegedi TiszapArt Televízió. 

A program a közösségi rádiók köréből ezúttal a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió és a székesfehérvári Alpha Rádió műszaki modernizációjának finanszírozásában vállalt szerepet - áll a közleményben.

.