Húszezer látogató a Soproni Ünnepi Heteken

2014.07.15. 11:57

Közel húszezer látogatója volt a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek: a legtöbben idén is a szabadtéri programokra érkeztek - közölték az MTI-vel a szervezők.

A három héten át, tíz helyszínen zajló összművészeti fesztivál programjában hat színházi előadás, három komolyzenei koncert, két kiállítás, nyolc szabadtéri- és számos sportrendezvény kapott helyet; a legnépszerűbb események közé tartozott a Táncdalfesztivál vagy a Magyar Nóta- és Dalest, amelyeknek a Fő tér adott otthont. 

Az Erzsébet kertben pedig hetedszer tartották meg a Soproni Tündérfesztivált, szintén rekordszámú látogatóval, de sikeresen zárult Mende Gusztáv soproni festőművész jubileumi tárlata is, mely július 13-ig volt látható a Festőteremben, említi meg a Pro Kultúra Sopron Kft. közleménye a hétvégén zárult eseménysorozatról.

Kitérnek arra is: a nyár hátralevő részében sem maradnak programok nélkül a soproniak és a városba látogatók: a Várisi Zenepavilon szeptember végéig minden vasárnap estére tartogat egy-egy zenei élményt, soproni zenekarok közreműködésével.

A Munkácsy-teremben szeptember 21-ig tekinthető meg az a kiállítás, amely a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Zichy-gyűjteményének kincseiből válogat. A Németalföldtől Rómáig című tárlaton 55 műtárgy, köztük 50 festmény, négy dombormű és egy márványszobor látható.

SopronGyőr-Moson-SopronMTISoproni Ünnepi Hetek
.