Hirdetés

Elkezdődött a Művészetek Völgye Kapolcson (képsorozattal)

2014.07.27. 20:51

Kíváncsi lettem volna az első Völgyre, vajon ott is egymás hegyén-hátán álltak az árusok, és akkor is minden a pénzről szólt?

Hirdetés

A festői környezet az egyetlen, amit nem lehet megunni a Balaton-felvidék és a Bakonyalja találkozásánál megbúvó Kapolcsban. Az egykori malmairól híres település ma leginkább a július végi-augusztus eleji Művészetek Völgye miatt látogatott.

A 24. alkalommal rendezett fesztivál az évek során maximum a programkínálatában változott.

Elkezdődött a Művészetek Völgye Kapolcson

Lehet, de talán – írom teljes naivsággal - nem ennyire nyilvánvalóan, mint az utóbbi években. Nem az anyagiasság szól belőlem, mert ugyanúgy megvásároltam a három deci limonádét 450 forinttért, a langallót 850-ért, kürtöskalácsot 1000-ért és a többit. Tudom, ilyenkor a hangulatot fizetem meg, de akkor is bosszantó.

A Séd patak partján, lábaimat a huszonöt fokos vízbe mártva, kezemben a kemencébe sült finomsággal azért elérzékenyültem. Kapolcson ugyanúgy megfér egymás mellett a kisgyermekes család, a nyugdíjas házaspár vagy a szórakozni vágyó fiatalok is. Legtöbbjük a szalmakalapját az arcába fordítva pihent a fűzfák árnyékában.

Elkezdődött a Művészetek Völgye Kapolcson

A 35-36 fokos nyárban annyira nem hozott lázba a bódék közötti sétálás, de aztán mégiscsak körbenéztem. A kézműves termékektől a kézműves termékeken át a kézműves termékekig minden kézműves volt. Ezt a harmadik udvaron járkálva tudatosítottam magamban, a negyedikben meg már meg sem lepődtem.

Ebben a tekintetben nem sokat változott a helyszín. Nagyjából ugyanazok az árusok pakolnak ki minden évben ugyanarra a standra.

Gyors látogatás volt Kapolcson, így a nagy rendezvényeknek helyet adó Palya-udvart vagy az idén nyíló Harcsa Veronika-udvart nem tudtam útba ejteni. Kicsit bánom, izgalmas akusztikus zenei kínálattal érkeztek. Nem is beszélve a színházi vagy képzőművészeti felhozatalról.

A Művészetek Völgye augusztus 3-ig tart.

 

Galéria