A Fidesz újra és újra ellopja a show-t

2016.11.25. 12:43

Galló Béla politológus szerint nehezen látható olyan téma, amelyet az ellenzék kihasználhatna.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta: a nagy témákat egyelőre "elviszi" a Fidesz. A migrációs helyzetből adódó, s az azzal összefüggő nemzeti kérdéseket is sikerült "eloroznia" a Jobbiktól - jegyezte meg a szakértő, aki szerint a Jobbikot a Fideszen belüli ellentétek és a korrupció témája segítheti.

A Medián legfrissebb november közepén készített közvélemény-kutatása alapján: nem történt jelentős változás a nagyobb pártok népszerűségében szeptemberhez képest, a Fideszt a teljes népesség 36, a "választani tudó biztos szavazók" 53 százaléka támogatja, azonban a Jobbik támogatottsága tovább csökkent.

Galló Béla szerint a Fidesz vezetése "megkérdőjelezhetetlen", s annak köszönhető, Orbán Viktor "jó pár dologra ráérzett", s nem csak Magyarországot, hanem Európát, a világot érintő kérdésekben is, mint például a migrációs probléma.

A politológus ugyanakkor a Jobbik népszerűség csökkenésében nem annyira biztos. Galló Béla szerint egyre inkább a Jobbik a legnagyobb ellenzéki párt, s úgy véli a fiatalok körében is jóval nagyobb a támogatottsága, mint a baloldalé.

.