Erzsébet-utalvány: egy évük van a nyugdíjasoknak

2016.12.12. 17:53

A Magyar Posta hétfőn megkezdte az étkezési Erzsébet-utalványok kézbesítését a nyugdíjasoknak - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t.

Közleményük szerint a borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak, 1000 és 2000 forintos címletekben, összesen 10 ezer forint értékben. Az utalványokat 2017 végéig lehet felhasználni, az ország mintegy 60 ezer elfogadóhelyén, boltokban, és egyes éttermekben - írták, kiemelve, hogy az utalványok értékéből készpénzben nem adnak vissza.

Ha valaki sérült utalványt kapna, kérik, adja le bármelyik postahivatalban, ahol intézkednek majd a cseréjéről.

Az Emmi arra is kitért, hogy az utalványok mellett az érintettek egy levelet is kapnak Orbán Viktor miniszterelnöktől, amely külön borítékban érkezik.

A Magyar Posta csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, benne az utalványokkal és egy rövid tájékoztatóval. Ha a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig átvehetők a postán - áll a tájékoztatásban.

Azt írták: a posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb, legkésőbb december 31-éig megkapják a küldeményt.

A Magyar Posta a küldeményeket darabonként 400 forintért kézbesíti.

.