Hirdetés

Négyszázmilliós idegenforgalom-fejlesztés Győr térségében

2010.08.24. 12:48

Hirdetés

Több mint négyszázmillió forintból fejleszthetik Győr térségének idegenforgalmát a következő időszakban, a projekt támogatási szerződését kedden írták alá a megyeszékhelyen, a munkák a következő turistaszezon előtt fejeződhetnek be.

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől márciusban nyert 354 millió forinthoz a projektben résztvevő tíz település 68 milliónyi önrészt adott. A fejlesztés keretében utakat építenek, újítanak fel, játszótereket létesítenek, kikötőket fejlesztenek, valamint idegenforgalmi látogatóközpontot alakítanak ki Győr belvárosában.

Borkai Zsolt győri polgármester, a térségi többcélú önkormányzati társulás elnöke az eseményen arról beszélt: a turizmus jelenti az egyik kiugrási pontot a térség számára. Megjegyezte: a válság ellenére a környéken tíz, a megyeszékhelyen harminc százalékkal emelkedett az év első felében az eltöltött vendégéjszakák száma.

Horváth Jácint, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója az eseményen megemlítette: újszerű a program annyiban, hogy nem egy-egy település speciális projektjét támogatják, hanem egy komplex projektet, amely egymást kiegészítő funkciók fejlesztését teszi lehetővé.