Hirdetés

Nemzeti parkok hete - Szerről szerre lehet barangolni az Őrségben

2012.06.16. 10:37

Az Őrségi Vásár lesz az egyik fő eseménye a Nemzeti Parkok Hetének az Őrségi Nemzeti Parkban.

Hirdetés

A nagy hagyományokkal rendelkező Őrségi Vásár lesz az egyik fő eseménye a Nemzeti Parkok Hetének az Őrségi Nemzeti Parkban; a június 22-24-i őriszentpéteri rendezvényen kirakodóvásár, folyamatosan zajló kulturális- és szórakoztató programok várják a látogatókat.

Június 23-án, vasárnap délelőtt Őriszentpéterről, a nemzeti park igazgatóságának épülete előtti parkolóból indul egy öt kilométer hosszúságú túra, amely szerről-szerre barangolva mutatja be a környék természeti, kulturális értékeit - tájékoztatta az MTI-t Markovics Tibor parkigazgató.

Szalafő-Pityerszerről egész héten, naponta 15 órakor különböző természetismereti és néprajzi túrák indulnak, amelyek egyebek között a kaszálógyümölcsök, a patakmenti égerligetek, a száraz kaszálórétek, a tókák, valamint a környező erdők élővilágát mutatják be, illetve a pityerszeri népi építészet és népi kultúra világába kalauzolnak el.

Az Őrségi Nemzeti Park Harmatfű Természetvédelmi Központjában hétfőn számolnak be a nyilvánosság előtt a "Magasfák gyöngyei" című pályázatról, amelynek célja a kaszálógyümölcsösök élővilágának felmérése, megőrzése és bemutatása.