Hirdetés

A nézők előtt ölte meg gondozóját egy delfin

2010.02.25. 05:39

 A nézők szeme láttára megölte gondozóját egy kardszárnyú delfin szerdán Floridában, az orlandói SeaWorld víziparkban.

Hirdetés

A központ egyik látogatója a helyi WKMG tévének azt mondta: a gondozó éppen befejezte előadását arról, hogy a közönség milyen bemutatót fog látni, amikor egy orka váratlanul előbukkant a vízből, megragadta az oktatót a derekánál és ide-oda csapkodta, majd lehúzta a mélybe. A helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni a 40 éves veterán trénernő életét.

Dan Brown, a SeaWorld elnöke azt mondta, baleset történt, a gondozó megcsúszott és beesett az állatok tartályába, ahol valószínűleg vízbe fulladt. A CNN tudósítása szerint nem tudni, pontosan mi történt, hogy az orka a víz alatt kárt tett-e az oktatóban. A központ egy trénere elmondta, a nő az egyik legtapasztaltabb oktató volt.

A SeaWorld - amely a három ilyen amerikai tematikus park közül a legnagyobb - leállította a kardszárnyú delfinek bemutatóit és a létesítményt lezárták.
Floridai lapértesülés szerint a gyilkos tengeri emlős az öt és fél tonnás, 30 éves, Tilikum névre hallgató hím delfin. Neve csinuk indián nyelven azt jelenti: barát. Tilikum a világon a legnagyobb fogságban levő kardszárnyú delfin.

A The New York Daily News úgy tudja: Tilikum 1991-ben Kanadában már megölt egy 20 éves, részmunkaidőben trénerként dolgozó biológia szakos diákot, amikor az belecsúszott a medencébe. Az emlős magával ragadta a diákot, aki a víz alatt, az állat szájában halt meg. A kanadai Sealand of the Pacific víziparkot következő évben bezárták, Tilikum akkor került Floridába.

A SeaWorldben szörnyű haláleset történt 1999-ben is, amikor egy férfit, aki egy este zárás után a parkban maradt, másnap reggel meztelenül, holtan találtak. A férfi nyilván együtt akart úszni a kardszárnyú delfinnel. Fürdőnadrágja a medencében volt, testén karcolások látszottak, az állat valószínűleg végighúzta a medence alján.