Díjat kapott Nicole Kidman

2015.02.17. 20:04

Igazán bő termés volt a rémes filmekből - írják a gála szervezői.  

Igazán bő termés volt a rémes filmekből - írják a gála szervezői.
 

Igazán bő termés volt a rémes filmekből - írják a gála szervezői.
Díjat kapott Nicole Kidman is, de sajnos a legrosszabb színésznő díját: A Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott játékáért.

Díjat kapott Nicole Kidman

A Grace: Monaco csillaga című filmben nyújtott játékáért Nicole Kidman kapta a legrosszabb színésznő díját a brit citromdíjak átadásán.

    A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniát - az amerikai Arany Málna-díjátadó brit változatát - a filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díjátadó után rendezik Nagy-Britanniában. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy "igazán bő termés volt a rémes filmekből".

    A Grace: Monaco csillaga című produkció a monacói herceghez férjhez menő amerikai színésznőről már cannes-i bemutatóján is kacajra fakasztotta a közönséget és letaglózta a kritikusokat. A BARFTA ítészei szerint a film, amelyben "egy elszánt nő harcol azért, hogy a szupergazdagoknak ne kelljen adót fizetniük" annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet - olvasható a The Independent brit napilap honlapján.

    A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: "ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk". A kutya hangját kölcsönző David Walliams esélyes volt legrosszabb színész díjára, ám azt végül Simon Pegg kapta a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett "a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője".

     Az Annie című családi dráma a legrosszabb amerikai film díját vitte el, mert olyan elviselhetetlenül édes, hogy "csupán a megtekintése kettes típusú diabéteszhez vezethet" - hangsúlyozták a szervezők.

    A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki.

.