Ezüstfogadás

2003.08.28. 16:53

Röpke állófogadás és pezsgőzés keretében köszöntötte a megyeszékhely polgármestere a világbajnoki ezüstöt nyert két szombathelyi atlétát.

Ezüstfogadás

A hivatalos protokollhoz képest oldottabb hangulat uralkodott azon a csütörtök délutáni városházi fogadáson, amelyen Dr. Ipkovich György köszöntötte Szombathely két – jelenleg valószínűleg legismertebb – férfiúját, a párizsi világbajnokságon ezüstérmet szerzett kalapácsvető Annus Adriánt és a diszkoszvető Fazekas Róbertet.

A polgármester a köszöntésen kívül ajándékot is átadott a két sportolónak, mondván „aki hoz valamit, annak úgy dukál, hogy mi is adjunk”, s a város további támogatásáról biztosította őket.

Fazekas Róbert elmondta, hogy világbajnokságot kétévente rendeznek, olimpiát csak négy, ezért egy athéni arany számára fontosabb a Párizsban történteknél. Úgy gondolja, jövőre az olimpián két ember között fog eldőlni az elsőbbség kérdése, célozva itt nyilván magára és a vb-cím birtokosára, a litván Aleknára.

A Haladás VSE részéről némi önkritika is elhangzott. Csigó Szabolcs, ez egyesület vezetője úgy vélte, utólag visszagondolva hiba volt a közvélemény előtt magasra – a legmagasabbra - tenni a mércét, mert így az ezüstérem is csalódást jelent, s ez bántja a két sportolót. Pedig 210 ország versenyzői között másodiknak lenni nagyon komoly teljesítmény.

Dr. Ipkovich György közelebbi kapcsolata a sportolókkal nem új keletű, hiszen a múlt héten jelen volt a honlapjuk átadásánál, ahol egyben a párizsi vb előtt útjukra bocsátotta őket.
.