Mire költse jutalmát a városvezetés?

2004.07.06. 18:02

Az ellenzék továbbra sem képes megbékélni a szombathelyi városvezetés milliós jutalmaival. Kedden a Derkovits-lakótelep házfalainál jártunk sajtótájékoztatón.

Szakály Gábor és Pap Hunor


„Ahol az utca törvényei uralkodnak” - Ez Derkovits-lakótelepi falfirka szolgált hátteréül Szakály Gábor (Fidelitas) és Pap Hunor (Polgári Egyesület Szombathelyért) keddi sajtótájékoztatójának.

Csermelyi András választókörzetében található falfelület Szakály Gábor szerint kiválóan példázza a balliberális városvezetés be nem tartott ígéreteit. A gyermekek térdig gázolnak a szemétben, az ifjúság pingpongasztal- maradványokon kénytelen társas életet élni. Kádári időkből maradt rendetlenség és élhetetlen lakókörnyezet jellemzi a környéket.

Ezért nem jár jutalom, véli a politikus, ennek ellenére a legutóbbi közgyűlésen az MSZP-SZDSZ frakció Gombás Endre tanácsnok támogatásával megszavazta a városi vezetőknek a több milliós jutalmakat annak ellenre, hogy a szombathelyiek június 13-án lesújtó véleményt nyilvánítottak munkájukról.

Pap Hunor kifejtette, a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint a jutalom, kiváló teljesítmény elismeréseként adományozott pénzt jelent. Akkor járna a jutalom, ha végre megkapnánk a központi támogatást a sportcsarnokra, ha elindulna végre a választási kampányban beígért 300 bérlakás építése, ha paktumok helyett munkát adnának, és ha a város eladósításán kívül lenne elképzelése a városvezetésnek a jövőt illetően.

Arra kérik Dr. Ipkovich Györgyöt és alpolgármestereit, ha már ragaszkodnak a jutalomhoz, fordítsák azt nemes célokra, például parkosításra vagy színvonalas játszóterekre, amit amúgy megígértek a választások előtt - hangzott el végül.

Előzmény: Szombathely: Puha költségvetés, kemény ellenzék
.