Bemutatták az MSZP új városi elnökségét

2004.08.26. 13:37

A csúcson nincs változás, viszont sok a fiatal a szocialisták új városi vezérkarában.

Csütörtök délben az MSZP Berzsenyi téri irodájában egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a megújult szombathelyi pártvezetést.

Az elnökségválasztás nincs kapcsolatban a kormányfőváltással, de annál jobban kapcsolódik a leendő kongresszushoz, így közvetve esetleg ahhoz is, ki lesz majd a szocialista párt vezetője.

Az alapszabály szerint kétévenként, minden kongresszus előtt tisztújítás történik előbb a helyi, majd a megyei szervezetekben. A Vas megyei tisztújító értekezlet szeptember 25-én lesz Répcelakon.

A nyáron lezajlott alapszervezeti választások értelmében a párt szombathelyi elnöke továbbra is Horváth György, az alelnök pedig Nemény András.

Az MSZP városi elnökségében rajtuk kívül a következő személyek kaptak helyet:

Friedmanszkiné Mohácsi Éva
Gaál Angelika
Kovács László
Kővári Attila
Oroszvári Péter
Pintér István
Szabó László
Takács Gábor
Tánczos Andrea
Tölgyesi Edit
László Győző (Fibisz-delegált)

Közülük heten 35 év alattiak.

A sajtóértekezleten elhangzott, hogy a szombathelyi szervezet alapjaiban egyetért a Hiller-féle Új Magyar Szociáldemokrácia című vitairattal, ugyanakkor vannak ezzel kapcsolatos észrevételeik, módosításaik, kritikáik.

Azt is megfogalmazták, hogy a jövőben szeretnének jobb kommunikációt a városvezetéssel és a szocialista frakcióval, és szeretnének aktívabban befolyni a döntés-előkészítésbe.
.