Anima: Meglepetés lesz az új énekesnő

2004.10.20. 23:36

Az Origo internetes magazin Csevegőszobájában járt az Anima Sound System két tagja, Németh Gergely és Prieger Zsolt. Az Anima életében új fejezet kezdődik, de a régi számokat is játszani fogják. Szó esett a közéletről is.

A két zenészt a rajongók a zenei- és a magánélet megannyi kérdéséről faggatták. Ami a lényeget illeti, kiderült, a közeljövőben énekes és énekesnő is érkezik a csapatba. Az énekesnő személye egyelőre „meglepi.”

November végén jön ki az új Anima-maxi és az új klip, december 3-tól hazai turné kezdődik, majd december 18-án következik egy koncert a Petőfi Csarnokban.

Az énekesnő távozásával új fejezet kezdődik a zenekar életében, de a korábbi számokat ezután is játszani fogják, ha kedvük lesz hozzájuk, mert „a dalok Anima-dalok, és nem Szilvi- vagy Juci-dalok”.

A stílusváltással kapcsolatos „Merre tovább?” kérdésre ez a válasz érkezett: „Keményebb, ütősebb, több folkkal, több Távol-Kelettel, több dumával, koncerten komoly vizuális látvánnyal, vendégekkel.”

Az Anima a sok utazás és a Budapestre költözések ellenére is Szombathelyinek tartja magát.

Az internetezőknek jó hír, hogy a zenekar tervei szerint rendszeresen megmutatnak majd a neten zenei ötleteket, egy hónap múlva pedig ismételten megújul az animasoundsystem.com.

A két zenésznek határozott véleménye van a magyar szellemi nívóról, és a bulvárosodó netes újságírás is megkapja a magáét. Az interjú végén ez a válasz érkezik a hazai zenei színvonal csökkenését firtató kérdésre: „A színvonalat mindannyian csináljuk, te is, mi is. Vannak nagyon jó zenék, vannak nemzetközi szintű produkciók, de a hazai média, tisztelet a kivételnek, leginkább a gagyi produkciók iránt érdeklődik. Elkeserítő a hazai bulvár-pop-biznisz. Elkeserítő az egész árpaattilás-fábrysándoros igénytelenség, az átpolitizált közszolgálat, a valóságshow-k által uralt kereskedelmi televíziózás, az egyre inkább bulvárosodó netes újságírás.”
.