Weöres Sándor-emléktáblát avattak

2003.09.18. 19:46

Sok mindenre asszociáltunk eddig a jellegtelen, zajos és koszos Petőfi Sándor utca kapcsán, csak épp a névadóra vagy a költészetre nem. Ezután sem fogunk, de legalább tábla fog mulasztásunkra figyelmeztetni.

Weöres Sándor-emléktáblát avattak

Csütörtök délután a meghirdetett 5 órára már gyakorlatilag vége is van a Petőfi Sándor utcai Weöres Sándor-emléktábla avatásnak. Tóth Péter (Életünk) avatóbeszédéből, amelyben a költő szombathelyi kötődéseiről beszélt, még elcsípünk néhány mondatot, Feiszt György alpolgármestert viszont egy az egyben lecsússzuk. Valakinek alaposan siethetett az órája.

Az emléktábla szerencsére megvárt, mint ahogy ezután is meg fog várni mindenkit, aki veszi a fáradságot a Petőfi utca 33-nál, hogy elolvassa a rövid feliratot, mely szerint az 1928-29-es tanévben a híres költő ebban a házban lakott Pável Ágoston kosztosaként.

Az emléktáblát a Szombathelyen e napokban zajló Weöres Sándor-konferencia keretében avatták fel.

Weöres Sándor Szombathelyen született 1913-ban. Habár Csengén nőtt fel, kapcsolata a várossal egész életében megmaradt. Nemcsak a szombathelyi reálgimnáziumi évek, hanem a későbbi látogatások, itteni barátok és élmények révén is.

Weöres Sándor-vers

.